Het is natuurlijk mogelijk dat jij, na het lezen van dit alles, erover denkt om je zorg bij ons in te kopen. Maar wat gebeurt er vanaf dat moment.

Allereerst spreken we een begindatum af en verzamelen wij wat basisgegevens.

begeleiding

Vanaf het moment dat onze zorg aanvangt bieden wij deze individueel en/of in een groep aan. Met jou stemmen we af wat je nodig hebt. Mocht het gaandeweg meer, minder of anders nodig zijn, dan kan dat in overleg aangepast worden.

Bij ons mag je zelf je persoonlijk leefbegeleider kiezen en dat betekent dat we elkaar eerst dienen te leren kennen. Tussen de 2 – 3 maanden maak jij vervolgens je keuze.

groei

Samen gaan we ervoor dat jij je leven zo zelfstandig als mogelijk op kan en gaat pakken. En dat nemen wij bijzonder serieus dus schrijven we dit op. Hiervoor gebruiken wij, hoe toepasselijk, onze ‘serieus zitten’ – methodiek.

sz-symbool

In een wat (langer) gesprek ga jij samen met je persoonlijk leefbegeleider onder meer inzoomen op jezelf, je omgeving maar ook je toekomst. Samen vinden jullie hier wat over; wat gaat goed (compliment) en wat heeft aandacht nodig.

Maar één zo’n gesprek laat geen groei (ontwikkeling) zien, dus we doen dit ieder half jaar. Vervolgens koppelen we onze SZ-rapportage ten minste 1x per jaar aan de zogenaamde  ‘zelfredzaamheidmatrix’ (copyright en meer informatie GGD Amsterdam). Op deze manier kunnen we jouw groei duidelijk zien. En dat is nodig want deze informatie is vervolgens weer input voor het zogenaamde keukentafelgesprek bij de gemeente. Zij bepalen tenslotte je indicatie; jouw noodzaak om bij ons te wonen en/of zorg in te kopen.

iets terug doen (social return)

Wij leven in een land waarin er (nog steeds) de mogelijkheden zijn om ondersteuning te krijgen. Maar bij ons mag je daar een paar keer per jaar -dank je wel- voor zeggen oftewel samen doen wij bijvoorbeeld mee aan NL doet, de landelijke opschoondag en locale initiatieven waar vrijwilligers voor nodig zijn/gevraagd worden. Voor een impressie kijk hier maar eens en dan zie je dat het eigenlijk heel leuk is om zoiets samen te doen.

social-return
Neem contact op

Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search